24 Апр. 2024

Вие сте тук

Сардиния търси български партньори

24.03.2011

Сардиния може да замести Тунис и Египет за българските туристи. Въпросът е туроператорите да проявят далновидност и гъвкавост и да организират чартъри до тази дестинация. Това каза председателят на Българската туристическа камара Цветан Тончев днес по време на форум „Италия – България: дестинация Сардиния“, организиран от Италианската търговска камара в България.

Няколко десетки туроператори участваха във форума в софийския Гранд Хотел София, където установиха контакти с туроператори, хотелиери и местни организации от Сардиния.

От две и половина години започнахме да презентираме България в Сардиния, каза в презентацията си Сисиннио Фада, президент на Центъра за услуги на фирмите в специалната агенция на Търговската камара на град Каляри в Сардиния. По думите му усилията имат успех и макар че българите все още са редки гости, броят им през миналата година е достигнал 650 души.

Разнообразни пейзажи, 1600 км брегова ивица, запазена природа, биологично чисти храни и вина, интересни занаяти, уникални паметници на културата, сред които и такива, които са в списъка на ЮНЕСКО според него могат да привлекат български туристи на острова.

Джузепина Скорано, ръководител секция „Туризъм“ в Търговската камара в Каляри, сподели опита на провинцията ворганизирането и промотирането на събития за местни и чуждестранни туристи. „Търсим не туристи, а пътешественици“, уточни тя, пояснявайки, че това е дестинация, която предлага не само традиционното море и плаж, а и много други възможности – национални паркове, дайвинг, трекинг, колоездене, конен спорт, голф игрища, стари затворени мини, изби, занаяти и пр.

Система за контролирани цени, която позволява предлагането на туристически продукти в целия ценови спектър представи Роберто Сау. Цените варират от 29 до 99 евро за два дни за двама души, поясни той. Политиката на местните власти е насочена към промотирането на региона и осигуряването на максимален брой туристи през всички сезони, затова сме заинтересовани от поддържането на приемливи цени, посочи той.

Фабрицио Колу запозна българските си колеги с опита на провинцията в развитието на екотуризма чрез малки структури. Не мегакомплекси, а малки семейни хотелчета са подходящи за този вид туризъм, каза той. Целта е да се запознаят хората с природните дадености, без да ги накърняват, допълни експертът.

 

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed