24 Юли 2024

Вие сте тук

Сайдер от круши се появява за първи път на българския пазар

01.03.2012


Somersby утвърди сайдера като масова напитка у нас

Сайдер от круши пуска за първи път на масовия пазар у нас Карлсберг България, съобщиха от компанията. Нискоалкохолната напитка Somersby Pear e направена от ферментирал крушов сок, без изкуствени подсладители и оцветители. Това е вторият продукт в категорията „сайдер”, който компанията представя след изключително успешния старт на ябълковия Somersby Apple през миналата година.


„Somersby доказа, че и българите харесват напитката сайдер, която е изключително популярна в Западна Европа и особено във Великобритания и скандинавските страни. Само за година от слабо познато питие за туристи и чужденци, Somersby превърна сайдера в продукт със сериозна група потребители и у нас. На практика така създадохме нова категория на пазара на напитки”, обясни Маргарита Казакова, Бранд мениджър международни марки в Карлсберг България и уточни, че сайдерът е една от най-бързо растящите категории в цял свят с оптимистична прогноза за следващите 5 години.


В първата година на пазара у нас Somersby сайдер се доказва като унисекс питие, което се харесва и от жени, и от мъже. Според данните на Карлсберг България продуктът се купува както в силния летен сезон, така и през по-студените месеци в годината и се продава еднакво добре в големите магазини и в кафенета и барове.


„Somersby Cider се оказа продукт с изключителен потенциал. През изминалата 2011 г. продажбите на Somersby Apple надхвърлиха неколкократно очакванията ни и затова вярваме в успеха на новия вкус Somersby Pear”, каза още Маргарита Казакова.


Както Somersby Apple, така и Somersby Pear е с 4.5% алкохол. Има 59 ккал на 100 мл. и се предлага в стилна стъклена бутилка от 0.33 мл. Новият сайдер вече може да бъде намерен в големите магазини и заведения в страната. Феновете на напитката могат да следят официалната страница на Somersby в Facebook - http://www.facebook.com/somersby.bg, където да получават актуална информация за бранда и да печелят страхотни награди. В телевизионния ефир от тази седмица се завъртя и клипът на Somersby Pear. В него отново главен герой е лорд Самърсби, който този път „открива световния мир”. Той отправя шеговити закачки към популярни личности, сред които и брадат екшън герой, който поразително прилича на Чък Норис.

 


Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed