19 Апр. 2024

Вие сте тук

Ръст на круизните пътувания по Дунав

27.06.2011

Нараства броят на круизните пътувания в българския участък на река Дунав, съобщи кметът на Видин Румен Видов, цитиран от Дарик нюз. По думите му миналата година на видинското пристанище са спрели 150 круизни кораба, докато преди години броят им е бил под 100.

В България круизите по Дунав спират единствено във Видин и Русе. Според Видов те дори са предпочитани пред морските заради невероятно красивия пейзаж. Кметът определи печалбата на Видин от туристически поток като „добра”, без да посочи конкретни суми.

„Круизните кораби идват от Амстердам и стигат до Тулча – делтата на река Дунав, фактически почти до Черно море. Туристите са от цяла Европа, има и американски групи. Много е интензивен туристопотокът по Дунав, почти дойно и тройно увеличен през последните години. Тези круизи са по-скъпи от морските поради високите пристанищни такси и обслужването по многото пристанища, на които се спира. Вътрешните трансфери, които се правят в отделните градове, програмите, които се поднасят на туристите, също струват доста пари. Независимо обаче от по-високата цена на дунавските круизи, те са предпочитани заради красотата”, коментира Видов.

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed