31 Март 2020

Вие сте тук

Руски туроператори ще искат от Турция да покаже как е гарантирала сигурността в хотелите.

08.07.2016

Търсенето на почивки в Турция свали цените по други чуждестранни дестинации 

 

Руски туроператори ще искат от приемащите компании в Турция нагледно, а не само на думи, да покажат как гарантират сигурността на туристите в хотелите. Това съобщи директорът на асоциацията на туроператорите във външния туризъм Турпомощ Александър Осауленко, цитиран от ТАСС.


Досега руската страна не е получила гаранции за сигурността на своите туристи от турските колеги, отбеляза Осауленко.
Шефът на Турпомощ допълни, че всички туристи, които се обръщат за информация към туристически фирми и се интересуват от почивки в Турция, питат как се гарантира сигурността на летовниците в тази страна, подчерта Осауленко.


Новината, че вече се продават почивки за Турция доведе до спад на цените по дестинациите, които досега бяха сред водещите за руските туристи - Гърция, Кипър, България и Испания, съобщи днес Асоциацията на туроператорите в Русия, цитирана от ТАСС.


"Средно стойността на туровете в популярните курорти от Средиземноморието спадна с 10 - 11 на сто в сравнение с края на юни. Това, на свой ред, привлече туристи и продажбите се засилиха", се посочва в съобщението на асоциацията.


Президентът на Русия Владимир Путин отмени на 30 юни с указ забраната руснаци да почиват в Турция и възложи на правителството да вземе мерки, предвиждащи отмяна на забраната на чартърни въздушни превози между Русия и Турция.
Очакваният с нетърпение първи чартър с руски туристи в турския курорт Анталия днес не се осъществи.


Службата по въздухоплаване на руската федерация (Росавиация) не е разрешила на самолета с руски туристи да излети от летището "Пулково" в Санкт Петербург. Самолетът е трябвало да докара туристи в турския курорт Анталия, където са били резервирани места.


По данни на сайта Фонтанка туроператорската агенция Катекавия е наела самолет на компанията Азур еър, който е трябвало да докара руските туристи на Анталия. Преди това бе съобщено, че първият чартър с руски туристи ще излети на 7 юли от летище Домодедово в Москва и ще пристигне на 8 юли сутринта в Анталия.


7 юли се посочваше за начална дата на възобновяването на чартърните полети за руските туристи, които бяха спрени преди 8 месеца заради кризата със сваления руски бомбардировач от турските ВВС. След затопляне на отношенията между турския президент Реджеп Тайип Ердоган и руския му колега Путин бе премахната забраната за пътуванията, а до края на сезона се очаква около 750 хиляди руски туристи да посетят страната.


Прессекретарят на Съюза на руската туристическа индустрия Ирина Тюрина заяви, че посочената дата за възобновяването на чартърните полети не е реална,понеже няма решение на Руската агенция за въздухоплаване, която трябва да се произнесе.

 

 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed