23 Апр. 2024

Вие сте тук

Руският туристически бизнес се надява на скорошното отваряне на Турция за руските туристи.

28.06.2016

Руският туристически бизнес с нетърпение очаква отварянето на Турция като дестинация за руски туристи. Това е заявила прес-секретарят на Руския съюз на туристическата индустрия Ирина Тюрина, цитирана от Интерфакс.

 

Това е първата реакция на туристическия бизнес в Русия след извинението на Ердоган за сваления руски самолет миналата есен.

 

Тюрина обаче уточни, че забраната за продажба на туристически пакети в Турция е въведена и от съображения за сигурност поради многобройните атентати през последно време. Затова не сме сигурни, че тази дестинация отново ще бъде отворена скоро за руските туристи, каза тя.

 

От друга страна според нея е важно, че не е имало терористични актове в курортите. Един месец ще е необходим за вдигането на чартъри, отбелязва Тюрина.

 

Вицепремиерът Олга Голодец опроверга предположенията, че руските туристи могат в скоро време да се завърнат в турските курорти. Засега правителството не разглежда възможността за вдигане на забраната за продажба на туристически пакети за Турция, каза тя пред журналисти. Според нея усилията се фокусират върху развитието на вътрешниу туризъм. Крим, Алтай и Камчатка са перспективните дестинации за развитие, е заявила Олга Голодец, цитирана от РИА "Новости".

 

Ден по-късно обаче президентите Владимир Путин и Реджеп Ердоган проведоха телефонен разговор, след който ТАСС съобщи, че двамата са се договорили да бъдат свалени ограничителните мерки относно пътуванията в Турция на руски туристи. При това е желателно турското правителство да предприеме допълнителни стъпки, насочени към осигуряването на сигурността на руските граждани на територията на Турция, се казва още в съобщението на Кремъл, цитирано от агенцията.  


 

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed