25 Апр. 2024

Вие сте тук

Руските чартъри за Турция се възобновяват

02.09.2016

Чартърните полети между Русия и Турция се възобновяват от днес след близо двегодишно прекъсване, предаде ТАСС.
Първият от тези полети ще извърши Ройал флайт (Royal Flight) днес в 16.20 часа от московското летище Шереметиево до Анталия с Боинг 767 (Boeing 767), с който се очаква да пътуват около 300 туристи.


Засега интерес към чартърни полети до Турция са изразили руските авиокомпании Ройал флайт, Азур еър ( Azur Air), Норд уинд (Nord Wind) и АйФлай (IFLy). Те вече получиха разрешение от Росавиация.


От своя страна авиационните власти на Турция заявиха, че са издали над 60 разрешителни на турски авиокомпании за чартърни полети до Русия.


Отношенията между Москва и Анкара се влошиха, след като на 24 ноември турски изтребители свалиха руски бомбардировач Су-24. Според Анкара самолетът е нарушил турското въздушно пространство, но министерството на отбраната на Русия твърди, че руският самолет се е намирал на сирийска територия и че не е имало нарушаване на въздушното пространство на Турция.


След случая Русия забрани продажбата на туристически пакети за Турция и чартърните полети до тази страна.
През август т.г. след извинения от турския президент започна нормализиране на отношенията между Москва и Анкара.
Анталия е изключително популярна туристическа дестинация сред руските туристи. В този окръг на Турция живее и голяма руска общност, поради което Анталия е наричана "малката Русия".

 

 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed