20 Апр. 2024

Вие сте тук

Руските туроператори очакват субсидии за чартърите до Турция

06.07.2016

Руските туроператори очакват специални субсидии за туристическите чартърни полети от Русия до Турция.  Вицепрезидентът на Асоциацията на туроператорите в Русия Дмитрий Горин смята, че в скоро време цените на ще намелят, тъй като турските власти може да отделят специални субсидии за тези полети, съобщи ТАСС, цитирайки негова прогноза в предаване по телевизия "Россия 1".


По наши прогнози в най-скоро време ще има намаления на хотели и ще има намаления, включително и на чартърите не само заради това, че те са туристически, каза Горин.

 

В същото време той отбеляза, че съобщенията за масови промени на туристически резервации от руски курорти към турски е "мит" и поясни, че почивката в Турция зависи включително и от "валутните колебания".


На 4 юли изпълнителният директор на Асоциацията на туроператорите в Русия Мая Ломидзе съобщи, че след стартирането на чартърните полети от Русия до Турция средната стойност на почивката в Турция може да намалее с 20-30%.


По-рано тази седмица Главното управление на гражданската авиация в Турция обяви, че е одобрило искане на руската страна за чартърни полети. Те ще започнат от 7 юли и засега става дума за 17 чартъра.

Според прогнозите на турската страна се предвижда най-малко 750 000 руски туристи да посетят Турция до края на тази година.


Но цифрата е доста ниска в сравнение с предишни години, когато близо 4 млн. руски туристи почиваха в Турция и като контингент бяха на второ място по посещения след германските туристи.


Ето защо като цяло настоящият туристически сезон в Турция се преценява като изключително слаб, въпреки положителната оценка за връщането на руските туристи по курортите на страната, посочиха от турската Асоциация на хотелиерите и туристическите инвеститори.

 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed