28 Март 2024

Вие сте тук

Руските туроператори очакват по-добър сезон за изходящия туризъм

24.04.2016

Предстоящият летен сезон в сегмента на външния туризъм ще бъде значително по-успешен от предишния. Такова мнение изрази в ефира на телевизия "Россия 1" изпълнителният директор на Асоциацията на руските туроператори (АТОР) Майя Ломидзе, цитирана от ТАСС.


"Тази година програмите за ранни записвания се оказаха много успешни в сравнение с 2015-а - туроператорите отчитат растеж почти във всички направления", заяви Ломидзе. По думите й "сериозно са се стегнали европейските курорти, средиземноморските страни в Европа" - Кипър, Гърция, Испания и Италия, а също България, Хърватия и Черна гора.
"Това ни позволява да кажем, че това лято ще бъде много по-успешно от миналото, в сегмента на външния туризъм", подчерта ръководителката на АТОР.


Ломидзе отбеляза също, че по динамика на растежа водят руските курорти. "Вероятно това лято на най-голямо търсене ще се радват, както и миналата година, Краснодарският край и Сочи", уточни тя.


По-рано днес пресслужбата на АТОР съобщи, че руските туристи са склонни да похарчат за предстоящата си лятна почивка в чужбина средно не повече от 80 000 рубли на двойка, включително за самолетни билети. Резултатите са от онлайн проучване на асоциацията.


АТОР посочи, че сред най-популярните чуждестранни дестинации, към които туристите проявяват интерес за лятото, са България, Гърция, Кипър.

 

 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed