24 Апр. 2024

Вие сте тук

Руските туристи се връщат в Турция

29.06.2016

Да бъдат премахнати всички административни пречки за продажбата на туристически пакети за турските курорти на руските граждани нареди днес на среща с правителството президентът на Русия Владимир Путин.

 

Това стана ясно от телевизионен репортаж, излъчен след телефонния му разговор с президента на Турция Ерджеп Ердоган.

 

След вчерашното извинение на Ердоган за сваления руски самолет миналата есен двамата президенти днес са провели телефонен разговор, в резултат на който Русия няма да пречи на руските туроператори да изпращат туристи в курортите на Турция. Сега топката е в полето на туроператорите и само те трябва да решат, дали ще изпращат там туристи в светлината на въпросите, свързани със сигурността, посочи Путин.

 

От своя страна Ердоган е уверил руския си колега, че ще бъде направено всичко необходимо, за да бъде гарантирана сигурността на туристите.

 

От името на руския туристически бизнес Ирина Тюрина вчера заяви, че за вдигането на чартъри е необходим един месец, затова може да се очаква, че първите руски туристи ще заминат за Турция още през август.

 

По данни на турската статистика през първите 15 дни на юни едва 3500 руски туристи са пристигнали в курорта Анталия. Това е с 99% по-малко в сравнение със същия период на миналата година.

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed