18 Май 2024

Вие сте тук

Руските туристи може да загърбят Египет заради победата на ислямистите

26.06.2012

Руски експерти на туристическия бизнес се надяват политическото напрежение в Египет да спадне, за да може туристопотокът да се възстанови. Не е изключен обаче и негативен развой на събитията поради редица призиви на ислямистите по време на предизборната кампания за забрана на спиртни напитки в курортите, въвеждане на задължителен дрес код за туристите и разделяне на плажовете на мъжки и дамски. Това пише изданието Турпром по повод обявените окончателни резултати от изборите в Египет.


Основания за оптимистични очаквания дава логиката: туризмът е твърде важно перо в икономиката на Египет, затова едва ли дори религиозните фанатици ще се решат да отсекат клона, на който седят, пише изданието.


Според руския туристически бизнес трябва да се изчака две-три седмици, преди да се правят прогнози. В момента туроператорите подготвят зимните си програми и за тях е важно планирането на зимните чартъри до Египет. Има и такива, които не изключват пренасочването на руски туристи към други дестинации в случай на негативни сигнали от страна на египетските власти.

 

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed