29 Март 2024

Вие сте тук

Руските власти създават черен списък на хотелите в чужбина

01.09.2011

Работна група на Обществената палата по защита правата на гражданите на Русия в чужбина предлага да се създаде списък на чуждестранните хотели, престоят в които може да бъде опасен за туристите, съобщиха руските медии.

Повод за създаването на негативния списък е серията инциденти с руски туристи в хотели в Турция и Египет.

В списъка се предлага да влезе Alara Park в турския хотел Алания, където над 100 души са получили хранителни отравяния между 15 и 29 август. До изясняване на причините туроператорът Tez Tour е спрял продажбата на хотела за клиентите си.

В друг турски хотел наскоро е станал инцидент, при който са били бити руски туристки, а техни съграждани, които се опитали да ги защитят, били арестувани.

Преди това в египетския курорт Хургада 22-годишна руска туристка е била нападната и изнанитела в собствената си хотелска стая от служител на хотела. Петзвездният хотел, чието име не се съобщава, също се предлага да бъде включен в черния списък.

Според представители на работната група не винаги качеството на обслужване в хотелите, в които се настаняват туристите, отговаря на звездите им. Според Дмитрий Давиденко, експерт на работната група, отравянията и травмите по време на почивка в луксозни хотели, са все по-честа практика. По думите му черният списък ще има препоръчителен характер и ще бъде в помощ на руските туристи.

Според статистиката на Руския съюз на туристическата индустрия Турция е на първо място сред чуждите туристически дестинации по брой загинали туристи и шесто място по брой нещастни случаи, катастрофи, отравяния и други инциденти с туристи от Русия.

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed