18 Май 2024

Вие сте тук

Румънците ще разработват туристическата си стратегия заедно с принц Чарлз

01.06.2012

Румънският министър на туризма Едуард Хелвиг заяви, че правителството изготвя стратегия заедно с британския кралски двор, по-специално с принц Чарлз, за насърчаване на туризма в Карпатите, съобщ електронното издание на вестник "Адевърул".

"Миналата седмица имах среща със съветника на принц Чарлз, който дойде в министерството на регионалното развитие и туризма. По време на разговора благодарих на Негово височество принц Чарлз за усилията, които полага постоянно в подкрепа на проектите на румънското правителство", заяви Хелвиг. Той добави, че се изготвя стратегия на правителствено ниво и че сътрудничеството с британския кралски двор визира представянето на Карпатите като туристическа дестинация, както и конкретни проекти.

Хелвиг посочи, че може да се срещне лично с принц Чарлз това лято, за да обсъдят тези въпроси, като отбеляза, че британският престолонаследник ще пристигне през юли на частно посещение в Румъния.

Принц Чарлз има няколко имота в Румъния, между които и къща на над 100 години в село в окръг Ковасна (Централна Румъния). През последните години британският престолонаследник многократно посещава Румъния.

Миналата година принц Чарлз се появи в документален филм, излъчен по британски телевизионен канал за пътешествия, и каза, че обича Трансилвания заради девствената й природа и вековните селски традиции.

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed