29 Март 2024

Вие сте тук

Румънският президент покани Турция да инвестира в нейния туризъм

06.02.2014

Румънският президент Траян Бъсеску покани турските бизнесмени да инвестират в румънския балнеотуризъм, изтъквайки изключителните ресурси на своята страна, предаде Аджерпрес.


Туризмът е област, в която може да бъдат направени големи инвестиции, каза държавният глава на румънско-турски икономически форум за инвестиции и търговия в Анкара, където е на двудневно официално посещение. Той изтъкна конкретно възможностите за капиталовложения в балнеотуризма предвид природните дадености и ресурсите на Румъния.


По думите на Бъсеску инвестициите в балнеотуризма осигуряват гарантирана печалба, тъй като при този вид туризъм сезонният фактор не играе никаква роля. Приоритет според Бъсеску са също инвестициите в инфраструктурата, енергетиката и хранителната промишленост. Румъния е изключително заинтересована и от частни инвестиции в здравеопазването, посочи държавният глава.
Той говори също за възможността румънски и турски компании да излязат заедно на трети пазари.


"Румъния и Турция проявяват интерес към централноазиатския пазар. Уверен съм, че румънско-турски компании могат успешно да развиват бизнес в Централна Азия, ако съберат своя инвестиционен и технически потенциал," подчерта президентът, чието посещение в Турция приключва днес.

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed