02 Май 2024

Вие сте тук

"Романия либера" рекламира българските ски курорти

28.10.2011

"Ако сте любители на зимните спортове, можете да пробвате ски пистите в България: в Банско, Боровец и Пампорово", пише днес румънският вестник "Ромъния либера".

Най-търсеният курорт е Банско, защото има най-много писти, както за начинаещи, така и за напреднали, както и редица места, където можете да излезете вечер, обяснява директорът на една туристическа агенция.

Една седмица в Банско за семейство с едно дете струва около 500 евро - по 80 евро на стая за една нощувка. Във вила с три звезди с полупансион една нощувка струва 21 евро на човек в двойна стая в периода между 16 и 22 декември.

Изданието посочва, че от Букурещ до Банско може да се стигне за 10-12 часа с автомобил и напомня, че курортът е включен в списъка на световното културно наследство на ЮНЕСКО.

Боровец е най-старият ски курорт в България, посочва още "Ромъния либера", като отбелязва, че курортът е открит през 1896 г. Изданието съветва туристите, които посетят Боровец, да се отбият и в Рилския манастир. В Боровец за двойна стая ще платите по 29 евро за нощувка в периода 1-27 декември, отбелязва изданието.

Вестникът пише също, че Пампорово е модерен курорт, който се препоръчва особено за начинаещи скиори. Нощувката в двойна стая в Пампорово струва 39 евро в периода 11-28 декември.

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed