29 Март 2024

Вие сте тук

Роботи заместват пиколите в Yotel

11.05.2011

Хотелиерите все по-често експериментират с различни форми на обслужването. Вече не е изненада самообслужването в хотелите, което се базира върху модерно компютризирано оборудване.

В Ню Йорк обаче правят още една стъпка напред – там се предвижда да отвори врати хотел от веригата «Yotel», където ще има робот вместо пиколо. Гостите ще могат да активират робота с ключ-карта за достъп до стаята и да му дадат багажа си. Всички инструкции ще се виждат на дисплея, така че дори хора, скарани с техниката, няма да имат проблеми с управлението.

Интериорът на хотела ще наподобява капсулните хотели, но стаите ще са малко по-големи и по-скоро ще приличат на спално купе във влак.

«Yotel» ще има 688 стаи, всяка от които с размер около 16 кв. метров. Леглата са подвижни и могат да се превръщат в кушетка с едно натискане на копче. Всички стаи ще са оборудвани с безжичен интернет и телевизор.

Процесът на регистриране в хотела също е автоматизирован. След регистрирането гостите получават карта за достъп, работеща с технология RFID.

Сайтът на хотела също е във футуристичен стил.

.

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed