28 Март 2024

Вие сте тук

Речните круизи: и за тези, които не обичат круизите

13.02.2013

Защо речните круизи се предпочитат от много хора, даже и от тези, които не обичат круизите? Защо те се радват на увеличаващо се търсене в световен мащаб ? Ето някои от основните причини:

 

  • При тях практически няма риск от корабокршение.
  • Удобството – по време на цялото пътуване  разопаковате  багажа си само веднъж, при настаняването ви в каютата.
  • Няма преходи, по време на които сте заобиколени само от вода. По време на пътуването пред погледа  ви се сменят разнообразни пейзажи, минава се край градове и села.
  • Можете да посетите места, които не са на морския бряг и са недостъпни с морските круизи. Цяла Западна  и Централна Европа е пресечена от  плавателни реки и канали, които дават възможност за интересни речни пътувания.
  •  С речните круизи можете да видите европейските страни по нов начин, наистина от нова гледна точка, да излезете извън утъпканите маршрути. Ако изберете Франция, очакват ви долината на Сена с красивите градове, замъци и абатства . Ще се разходите из Руан, Онифльор и, разбира се, Париж. С круиз можете да се запознаете с Лион, Арл, Авиньон и Камарг. Можете да се полюбувате на приказния Страсбург и да преминете в Германия, за да усетите очарованието на красивите замъци по Рейн. В Белгия и Холандия ще се потопите в атмосферата на картините на Брьогел и Рембранд, ще видите и другото  им по-спокойно и пасторално лице, ще се разходите из улиците на Антверпен, Ротердам и Амстердам.
  • Няма да ви измъчва морска болест.
  • Речният круиз е като пътуване с автобус , но  с удобствата на кораба – пространства за разходки, анимация, удобни каюти, пълен пансион ....
  • Речният круиз ви дава усещането за принадлежност към група хора, без да ви ангажира с тях, както е при  груповите пътувания. Екскурзиите са допълнителни и това ви дава свобода в избора – да се включите в тях или да си направите своя програма.
  • Цените са различни, в зависимост от продължителността на пътуването и  избора на каюта. Те започват от 385 евро за 4 дни/ 3 нощувки на пълен пансион, с включени напитките. 

 

     Можете да изберете най-подходящия за вас маршрут тук

 

 

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed