07 Апр. 2020

Вие сте тук

Ресторант "Аязмо" се връща на старозагорци

26.06.2013

За сумата от 285 200 лв. Стара Загора успя да си върне емблематичния за жителите на града ресторант "Аязмото", който доскоро беше собственост на частно лице, съобщи пресцентърът на общината.


При обявяването на сградата за публична продажба Община Стара Загора взе решение да бъде закупена сградата, като Общинският съвет гласува за закупуването му сумата от 500 000 лв. Кметът на Стара Загора Живко Тодоров подчерта, че "това е една борба, която водят няколко поредни кметове на Стара Загора". По думите му цената е разумна, още повече, че това е приблизително цената, на която е закупен ресторанта преди 10 години.

"Аязмото" е важен за старозагорци парк, а в "сърцето му" стои грозната гледка, която представлява в момента ресторантът, призна кметът. Предстои следващия месец да бъде проведено обществено обсъждане, но със сигурност той няма да бъде продаван, отдаван под наем или използван за частни цели, увери Живко Тодоров.


Хората ще кажат дали искат детски площадки, сцени на открито или нещо друго. Ще поканим архитектите в града, общински съветници, бизнеса, младите хора, неправителствения сектор, ще се постараем той да бъде максимално достъпен за хората, защото е закупен с обществени средства, добави градоначалникът. Според него целта е да се избере най-доброто за града и същевременно да е по възможностите на общината.

 

На снимките: Останките на ресторант Аязмото и как е изглеждал в миналото

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed