24 Апр. 2024

Вие сте тук

Ресторантьори във Велико Търново протестираха срещу забраната за тютюнопушене

21.05.2012

Едночасов протест организираха над  200 души, собственици и персонал на заведения и хотели във Велико Търново, срещу забраната на цигарите в закрити помещения от 1 юни, съобщи Дарик нюз.


Протестиращите запалиха по една цигара и издигнаха плакати с надписи: "Убийци на среден бизнес", "Имаме право да имаме право", "Законът за тютюнопушенето убива".


Според ресторантьорите  забраната на пушене в заведенията, която се въвежда от 1 юни, ще доведе до спад на приходите в бранша с над 70%.  По думите на Димитър Манолов, председател на областната структура на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация тази мярка ще принуди много собственици на заведения и хотели да съкратят част от персонала, а ще има и такива, които ще затворят врати.


Откакто сме в криза, хотелиерите и ресторантьорите субсидираме бизнеса си, без да разчитаме на печалба, коментира Манолов. Основни причини са както намалялото потребление заради кризата, така и поскъпването на хранителните продукти и енергоносителите. Според него цените се задържат на нивото от преди 2-3 години. За  разделянето на заведенията на зали за пушачи и непушачи и в аспираторни системи средно на обект са инвестирани по около 20 000 лв., допълни той.


 

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed