24 Апр. 2024

Вие сте тук

Ресторантите в Рига ще привличат с местна кулинария

14.03.2012

25 ресторанта в Рига са се обединили в подкрепа на местната кулинария. Те стартират целогодишна акция за промотиране на латвийската кухня под надслова „Рига е много вкусна столица“, съобщи Pribalt.info.

 

Шефовете в тези заведения ще включват всеки месец в менюто ястия, приготвени от местни продукти. Март, например, е месец на млечните продукти, април – на брезовия и кленовия сироп, октомври – на традиционната латвийска риба, а ноември – на прочутия рижки балсам и тиквата.

Посетителите на ресторантите, които участват в акцията, ще могат да дегустират както традиционни, така и авторски ястия, приготвени от тези продукти.

Гостите на столицата на Латвия ще бъдат изненадани и от други гастрономични събития. От 11 до 22 април ресторантите на града ще предлагат дегустационни менюта на цена 10, 15 и 20 лата /10 лата се разменят за 14 евро/.

Данни на маркетингово проучване, проведено сред чуждестранните гости на Рига, показват, че една трета от тях биха се върнали отново в столицата на Латвия заради вкусната храна.

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed