19 Апр. 2024

Вие сте тук

Рекорден брой чужденци са посетили Непал през 2016

16.01.2017

Непал отчита рекорден брой туристически посещения от чужбина през 2016 година, което е сериозна подкрепа за страната, в която туристите рязко намаляха след голямото земетресение през 2015 година, съобщи ДПА.


Общо 729 550 чуждестранни туристи са посетили Непал миналата година, съобщи министерството за имиграцията. Броят на индийските туристи, пресекли границата с Непал, не е включен. Туристическите посещения са се повишили с 31% спрямо 2015 година, когато чужденците, пътували до страната, са били 554 747.


На 29 април 2015 година земетресение с магнитуд 7,8 отне живота на 9000 души, включително чуждестранни туристи, като бяха разрушени туристически маршрути и обекти на световното културно наследство.


Най-много китайци и индийци са посетили Непал. След тях се нареждат американците, според данни, разпространени миналата седмица.


Шарад Прадхан, говорител на държавната агенция по туризма, обясни повишението с доброжелателността и рекламата, които Непал получава след земетресението.


Европейците и американците, които имат слабост към Непал, прецениха, че посещенията на страната ни са най-добрият начин да ни помогнат да се възстановим след земетресението. Пътеводители като "Лоунли планет" и "Раф гайдс" също ни подкрепиха, рекламирайки Непал като любима дестинация, посочи пред ДПА Прадхан.


Миналата година пътуванията и туризмът са осигурили 4% от брутния вътрешен продукт на Непал, който се стреми да привлече 1 милион туристи до 2018 година.

 

 

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed