27 Апр. 2024

Вие сте тук

Редовна линия Бургас-Казахстан би стимулирала туризма

19.11.2013

„Разкриването на редовна линия от Бургас до Казахстан ще се отрази благотворно на туризма и икономиката. Инвестицията ще има огромен принос за задълбочаване на взаимоотношенията ни“. Това заяви кметът Димитър Николов по време на среща с посланика на  Република Казахстан Н.Пр. Темиртай Избастин, цитиран от пресцентъра на общината.

 

Според градоначалника положителен ефект в партньорските отношения ще има и побратимяването на Бургас с голям град, административен център в Казахстан.

 

Следващата година се очаква чувствителен ръст на казахстанските туристи по Южното Черноморие.

 

“Интересът на нашите сънародници към закупуване на втори дом на морето се увеличава значително. Очакваме тази тенденция да се засили, тъй като регионът ви е много живописен и отлично управляван“, заяви посланикът.

 

Червената чушка, българската козметика и вината са сред най-търсените български продукти на казахстанския пазар, стана ясно на провелата се по-късно среща на посланика с бургаския бизнес. Той използва възможността да покани и представители на бургаски фирми да посетят Казахстан и да проучат възможните за общи бизнес активности. „В нашите икономически зони се предлагат големи преференции и отстъпки“, допълни дипломатът.

 

Казахстан е собственик и на пристанище в грузинския град Батуми, което позволява още ефективни канали за комуникация, стана ясно още по време на бизнес срещата.

 

 

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed