19 Апр. 2024

Вие сте тук

Редица нарушения в Lidl констатира Агенцията по храните

31.03.2012

Слоганът „Доказано качество с Lidl" започва да звучи доста съмнително, след като инспектори на Българската агенция по безопасност на храните установиха редица нарушения във веригата в резултат на проверки във всичките й обекти в страната за търговия на едро и дребно.

  

Проверени са 51 супермаркета и логистичния център /склад за търговия на едро/ край София, съобщиха от агенцията.

 

Инспекторите са установили несъответствия по отношение на хигиената, пропуски в системите за самоконтрол, храни без здравна и идентификационна маркировка, нарушения относно разделно съхранение на храни, пропуски при етикетирането на храни (липса на етикет или без превод на български език), непредставяне на документи и неоказване на необходимото съдействие при извършване на проверката от страна на управител на филиал, неизпълнение на предписание за подвеждащо етикетиране на храна като млечен продукт и други.

 

В резултат на проверките са съставени 25 акта за административно нарушение и 3 предписания. Ще бъдат унищожени 37 кг храни 20 килограма грейпфрут с влошено качество и 17 кг. агнешки главички, скумрия и филе пангасиус без здравна и идентификационна маркировка, уточняват от агенцията.

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed