02 Май 2024

Вие сте тук

Регионална структура на БХРА създадена във Велико Търново

11.01.2012

Регионална структура на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация /БХРА/ е учредена във Велико Търново, съобщи БТА, позовавайки се на  общинската администрация. Над 30 водещи представители на бранша са участвали във форума, на който е избран седемчленен Управителен съвет и устав на организацията.

 

Бизнесменът Димитър Манолов, собственик на верига от заведения във Велико Търново е избран за председател на Управителния съвет. Възможностите за привличане на повече туристи и увеличаване на времето на техния престой в старата столица са били обсъдени на форума. Според отчетените резултати през 2011 г. е регистриран ръст с 14.3 на сто на туристическия поток във Велико Търново, което доближава броя на гостите до един от най-високите резултати от предкризисната 2008 г., съобщават от организацията.

 

Предвижда се представители на БХРА да бъдат включени в консултативния съвет по туризъм в община Велико Търново и да участват във вземането на решения за подготовката и организацията на нови фестивали и иновативни събития, които да увеличат туристическия поток към региона. За началото на февруари във Велико Търново е насрочена работна среща с 28 от водещите туроператори в Румъния на която представители на местния бизнес ще обсъдят позитивни практики и съвместни инициативи в туристическата индустрия.

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed