25 Апр. 2024

Вие сте тук

РАТА нюз: Хотелиери се държат възмутително с туристи на "Нева"

22.07.2014

«Солвекс Травел» е компанията, която в момента се опитва да върне руските туристи от България в родината им след фалита на петербургския туроператор «Нева», съобщиха от официалното издание на туристическия бизнес на Русия РАТА нюз.

 

Според кореспонденцията обаче  има случаи на „възмутително“ отношение на хотелиери към туристите, сред които се цитират хотели в Гърция и България.

 

Като „особено възмутителен“ се посочва случаят в  комплекса „Бялата Лагуна“, разположен между Албена и Балчик. Според  публикацията администрацията на комплекса е поискала да бъде заплатен на място престоят на група от 36 деца, а когато се оказало, че те нямат пари, паспортите им били задържани и дори била извикана полиция, посочва изданието.

 

Според РАТА нюз от всички български курорти  най-лошо е отношението към туристите, изпратени от „Нева“, е  в курорта Албена.

 

Подобен е случаят и с младоженци  на гръцкия остров Закинтос, чийто меден месец започнал в деня на фалит на туроператора.  

 

Все пак се посочва, че сигнали за неправомерни искания на хотелиери има също в Турция, Гърция, Хърватия и Италия.

 

Проблем имат и агенциите-партньори на „Нева" ,  особено франчайзинговите агенции, работещи под нейната марка. Към днешна дата компанията има над 150 франчайзингови агенции в 40 града в Русия, като само в Санкт Петербург броят им е 50, а в Москва – наближава  40. С една от агенциите договорът за франчайзинг е сключен едва преди два месеца, но към днешна дата загубите й вече надхвърлят 350 хил. рубли.

 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed