25 Апр. 2024

Вие сте тук

Райънеър спира полетите от Пловдив до Милано

27.10.2011

Нискотарифната авиокомпания „Райънеър" спира редовните си полети до Милано. Компанията отказа и договорената вече линия до Франкфурт, съобщи  „Дарик“, цитирайки шефа на летище Пловдив Дойчин Ангелов. Полетите до Милано се запълваха 60%, за което много други летищни оператори могат само да си мечтаят като заетост, каза той.

По думите му официалното съобщение се очаква днес. Опитвам се да ги склоня да не спират поне линията до Германия, защото към тази дестинация има голям интерес, поясни още Ангелов.

Причината за проблема е все още невнесената такса от община Пловдив за тази година към Фонда за развитие на летище Пловдив в размер на 191 000 лв.

Според закона Пловдив не може да внесе парите без решение на Общинския съвет, заяви за „Дарик“ главният секретар на община Пловдив Борислав Инчев. Той обясни, че предложение за превеждане на сумата е внесено в местния парламент още на 7 октомври тази година. Думите му бяха потвърдени и от кмета Славчо Атанасов, който бе категоричен, че новият Общински съвет ще вземе решение за сумата и вероятно до края на годината парите ще бъдат преведени.

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed