28 Апр. 2024

Вие сте тук

Разлог ще привлича с рок туристи

20.06.2011

Jamiroquai, Cypress Hill, 30 Seconds to Mars, Stereo MCs, Morcheeba - желаещите да чуят всички тези звезди, могат да посетят  на първото издание на фестивала "Loop Elevation 2011" в Разлог.

На 24 и 25 юни на две сцени в подножието на Пирин ще е има изпълнения на рок групи и на електронна музика. Жителите  на града са решени да не изпускат своя шанс  да направят града си примамлива дестинация, пише "Стандарт". В общината са наясно, че са длъжни да се възползват максимално и работят здраво, за да бъде организацията и провеждането на фестивала на европейско ниво. Местната власт вече даде заявка фестивалът да стане част от културния календар на общината и да се прави всяка година. Дори реновира път, по който да минават тировете с техниката на артистите.  Пътният участък пък бе наново баластриран и валиран, а накрая и подравнен, за да няма неравности и придвижването на камионите да е безпроблемно. Готова е и специалната площадка за камионите с техниката.

Мястото на събитието е от дясната страна на пътя Разлог - Банско. Зелени ливади на площ от 102 декара, които са между голф комплекса "Пирин Голф & Кънтри Клуб", четиризвездния хотел "Катарино" и ваканционното селище "Реденка". Районът е подготвен за разполагането на сцените. Тревата е окосена, а предстои районът да бъде и обезпаразитен.

Тези дни започва и заграждането на района, в който ще има и кетъринг за меломаните.
Отдавна са определени и зоните за къмпинг. Осигурен е необходимият брой химически тоалетни. Договорени са охраната и медицинското обслужване. Хотелиерите и собственици на къщи за гости са се споразумели за преференциални цени за зрителите. Резервации могат да се направят чрез Rozzi Travel

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed