29 Март 2024

Вие сте тук

Разкошни ястия примамват гости-милионери в хотелите

19.03.2015

Трюфели, ядливо злато, хайвер и луксозни екстри към ястията са само част от онова,  с което хотелите се опитват да привлекат гости-милионери. Всеки иска да разпусне  по време на почивката си и да се наслади на малко лукс.

Някои хотели, обаче, предлагат в менютата си ястия, които струват толкова, колкото самата почивка, пише Дейли Мейл. Предложенията им варират от поничка за закуска на стойност хиляда долара, преминават през бургер за 5000 и стигат до  там, докъдето стигне фантазията на готвачите и докъдето гостите са готови да платят.

 

 


Искате да закусите набързо? Може, но бързата закуска никак няма да е евтина. Познатият на всеки американец бейгъл се сервира с крем от трюфели и ядливо злато в Westin New York на Таймс Скуеър. Ястието е хрумване на главния готвач Франк Тужагу и влиза временно в менюто на хотела.

 

 

 
Иска ви се нещо сладичко? Тогава можете да опитата замразения горещ шоколад, който ще ви предложат в  Ню Йоркския ресторант Serendipity 3. Ако се чудите дали да си го позволите, от хотела обещават приходите от продажбата на десерта да отидат за благотворителност. Напитката е приготвена от 28 екзотични вида какао, 14 от които са голяма рядкост в света и съдържа 5 грама ядливо 24-каратово злато, както и най-редкия трюфел в света.  Като сувенир ще получите 18-каратова златна гривна с диамант,  ще можете да задържите и лъжичката, инкрустирана със скъпоценни камъни – едно истинско бижу.

 

Същия десерт се сервира и в едноименния ресторант в хотел Цезар Палас в Лас Вегас. Включен е в Книгата на Гинес заради ядивното злато, с което е покрито, и най-екскузивните видове шоколад в света.

 

 

Чували сте, че фритатата е селска мандже? Е, почти. Ако се севира в Le Parker Meridien в Ню Йорк или Палм Спрингс, тя си е истински ексклузивно ястие. То включва шест яйца, омар и 10 унции от най-скъпия черен хайвер – хайвера от севрюга. За онези, които не си падат по хайвера, се предлага опция без него, която ще им спест цели 100 долара.  

 

 

 

 

 

 

Ако е време за аперитив, можете да си поръчате мартини за 10 хиляди долара  в Algonquin Hotel на Таймс Скуеър в Ню Йорк. Напитката е толкова изключителна, че трябва да се поръча 72 часа предварително. В акцията си хотелът си партнира с най-известния нюйоркски бижутер, с когото се консултира за най-подходящото бижу за клиента.

 

Напитката се сервира със стил на сребърен поднос от сервитьор с бели ръкавици, в комплект с красив диамант. Включена е в менюто още от 2004 г. и обикновено се поръчва специално за годежи и годишнини.


Мартини ще се сервира в стил, на сребърен поднос, с бяла ръкавица сервитьор. Тъй като тя е била предложена в менюто през 2004 г., тя е била използвана за представяне на предложения и годишнина настоящето.

 

 



Bottom of Form

 

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed