27 Апр. 2024

Вие сте тук

Пътниците на летище София продължават да нарастват

11.06.2012

 

Пътниците, които са летели по международни редовни линии на летище "София" са се увеличили с близо 4 200 през май в сравнение със същия месец на предходната година, а броят на организираните туристически групи, превозени с чартърни полети, отбелязва ръст от 16 на сто. Това съобщават от Летището.
Общият брой на обслужените пътници на столичното летище през май е 311 394 /с 0,2 процента повече/.

Общо 3 934 са излетелите и кацнали самолети през миналия месец, което е със 172 по-малко спрямо миналогодишния период. Лекият спад, който се наблюдава при международните редовни и вътрешни линии се компенсира от увеличението при сезонните туристически чартърни полети /с 14 процента повече/ и бизнес авиацията /28 на сто/, уточняват от летището.

От там припомнят, че през май е започнала нова карго линия по маршрута София - Белград - Прага. Полетите се изпълняват два пъти седмично, в сряда и петък, със самолет "АTR72" в товарен вариант, от авиокомпания "Czech Airlines". 

През миналия месец летището е регистрирало най-голям обем на обработено карго и пощенски пратки от началото на годината - 1 441 тона, с което е постигнат ръст от 6,2 процента спрямо май 2011 г.

Значително е увеличението на въздушните пратки, превозени със специализирани товарни самолети за периода /с 28

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed