02 Май 2024

Вие сте тук

Първи сръбски туристически форум ще се състои в Белград

18.10.2011

 

THExperts –  избран за единствен медиен партньор от България на форума

Компания „Травел Консултинг“, собственик на уебсайта www.THExperts.bg, подписа договор за медийно партньорство с Националната корпорация за туристическо развитие на Сърбия, държавна организация под шапката на Министерството на икономиката и регионалното развитие на Сърбия. Институцията е организатор на първия по рода си туристически бизнес форум, който ще се състои в Белград от 24 до 26 ноември т.г. „Травел Консултинг“ е единствената българска медиа, поканена като партньор на форума. Избрана е заради авторитета и успешното досегашно сътреудничество с други ивенти в Сърбия и съседните балкански държави.

Корпорацията е инициатор и партньор на публичния сектор и играе ключова роля в повишаването на конкурентноспособността на туризма на Сърбия.

Тридневната конференция ще проучи възможностите за инвестиции на новите туристически пазари. Основна цел е да се привлекат нови инвестиции в туристическия сектор и да се акцентира върху атрактивността и конкурентоспособността на Сърбия като туристическа дестинация.

Програмата на форума на тема “Устойчиво развитие на туризма в селските региони” е разработена от пет агенции на ООН: FAO, UNDP, UNEP, UNICEF и UNWTO.

Основна тема на събитието ще е свързана с проучвания и комуникации с потенциални инвеститори в сръбския туризъм и създаване на регионални връзки в страните на Югоизточна Европа, както с потенциални инвеститори.

Националната корпорация за туристич еско развитие на Сърбия ще използва възможността да представи пред инвеститори ключовите проекти в туристическата и хотелиерската индустри я в Сърбия.

За пръв път посетителите на форума от една страна, ще чуят мнението на водещи световни инвеститори, както и прогнози на водещи икономисти, дискусиите ще засегнат основните тенденции в развитието и добрите практики в туристическата и хотелиерската индустрия. Участниците ще илюстрират новите стратегии и възможности за инвестиции в сръбския туризъм.

Форумът ще е място за среща на дивелъпъри, инвестиционни фондове, франчайзинг компании и консултанти, чието присъствие е гаранция за нови партньорства и привличане на нови инвеститори, на които ще бъдат представени възможностите и потенциала за финансови вложения с оглед биологичното, географското и културно разнообразие на Сърбия.

Според Рафаел Пуповац, директор на Националната корпорация за туристическо развитие, целта на форума е да представи възможностите в развитието на туристическата индустрия в Сърбия пред потенциални местни и чуждестранни инвеститори. Форумът ще послужи като платформа за създаване на мрежа, в която ще се включат основните играчи в развитието на проектите. Тяхното присъствие е предварително условие за успешното развитие на туризма. Форумът не само ще представи около 250 инвестиционни проекта и ще осветли проектите на местната инициатива, както и такива на международния инвестиционен пазар. Той ще изпрати ясно послание, че Сърбия твърдо е поела по пътя на туристическото развитие. Има много изисквания за това развитие и днес е настъпило времето за сериозните проекти.

 

Събитието ще позволи на местните играчи да намерят сигурни партньори на международния пазар и ще събере около 30 важни международни участници в туристическата индустрия”, посочи той.

 

 

Ето и имената на някои от ключовите лектори на Сръбския туристически бизнес форум:

Фредерик Пиере, изпълнителен директор, UNWTO

Максим Громадстов, директор инвестиции в Eста холдинг, Украйна

Франко Перуза, SEE развитие, Steigenberger, Hotel Group, Германия

Мирослав Драгишевич, управляващ партньор, Horwath HTL Zagreb

Герхард Райтер, директор Vamed, Австрия

Вилибалз Калтенбрунер, изпълнителен директор, Denkstatt Aвстрия

Ранко Тепавчевич, старши консултант развитие, Kazan Universiade, 2013,

Христос Тсемперас, изпълнителен директор, Grand Casino Белград

Еврард Матьо, директор международно развитие в Louvre Hotels

Михаел Видман, управляващ партньор в PKF hotelexperts

Дитмар Риндл, изпълнителен директор развитие във Falkensteiner Michaeler Tourism Group, Австрия,

Клеменс Шранц, изпълнителен директор, Soravia.

 

Допълнителна информация можете да получите от Славица Пешич:

Тел. 064 174 60 72,

E-mail: slavicakafka@yahoo.com


Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed