20 Апр. 2024

Вие сте тук

Първи конгрес по балнеология и СПА предстои в Хисар

13.02.2014

Първи конгрес по балнеология и СПА ще се състои на 4 и 5 юни в Хисар. Негови организатори са Българският съюз по балнео и СПА туризъм и Министерството на икономиката и енергетиката. Това стана известно на дискусия, посветена на стратегическия потенциал на този специализиран вид туризъм в рамките на международната борса "Ваканция и СПА", която се провежда от 13 до 15 февруари в Интер Експо Център София.

 

За участие във форума са поканени водещи специалисти от България и чужбина, като програмата ще е насочена към няколко таргет  групи, съобщи Сийка Кацарова, заместник-председател на БУБСПА. Първата са  университетите , за да бъдат кадрите  обучавани според изискванията на бизнеса. Втората са хотелиерите, които ще бъдат запознати в иновациите в СПА и балнеотуризма. За кметовете ще има специален уъркшоп, който ще им помогне в маркетинга и промотирането на СПА деситнациите.  Ще има и специален модул за лекарите, които работят в тази сфера.

 

До няколко месеца ще бъде изготвена наредбата, в която ще бъдат регламентирани въпросите, свързани със сертифицирането на балнео и СПА хотели. Забавянето й е свързано с очакваните промени в закона за туризма, който е внесен в НС. Там се доразписва процедурата по сертифициране на балнеолечебните, спа уелнес и таласотерапевтичните центрове, съобщи Мария Иванова, директор „Дирекция туристическа политика“ в Министерството на икономиката и енергетиката.

 

 

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed