25 Апр. 2024

Вие сте тук

Първият Дисниленд в континентален Китай отвори врати

16.06.2016

Първият тематичен парк на Дисни (Disney) в континентален Китай отвори днес врати, предадоха световните агенции.


"Шанхай Дисни ризорт" (Shanghai Disney Resort) ще бъде единствената по рода си дестинация, която е автентична на Дисни и отличително китайска, коментира председателят на управителния съвет и главен изпълнителен директор на компанията Уолт Дисни (The Walt Disney) Робърт Айгър, цитиран от ДПА.


Снежанка, Джак Спароу и цял полк Щурмоваци (от "Междузвездни войни" - бел. ред.) посрещат посетителите на парка - плод на инвестиция от 34 милиарда юана (5,2 милиарда долара по текущия курс и 5,5 милиарда долара по-рано) и двудесетилетно ухажване на лидерите на Комунистическата партия, съобщи в. "Гардиън".


Така нареченото магическо кралство върху площ от 963 акра (3,9 квадратни километра) с русалки, пиратски кораби и хотелски стаи на тема "Играта на играчките" е построено на 18 мили източно от финансовия център на Шанхай, където само допреди няколко десетилетия е имало земеделски земи.


Комплексът съчетава познати герои на развлекателния концерн с истории, приспособени за китайските посетители, предлагайки атракциони като "Градините на въображението", "Земя на бъдещето", "Заливът на съкровищата" и "Фантазия".


Вътре в парка с размер на почти 600 футболни игрища туристите ще открият най-големия на планетата замък на Дисни, каскадьорско шоу на пиратска тема, както и китайска версия на мюзикъла от Бродуей "Крал лъв".


За да се справят с тълпите, в деня на откриването са наети 10 000 служители.


Според Дисни проектът е сред най-големите чуждестранни инвестиции в историята на Китай.


Най-новият парк на Дисни, който е смесено дружество на Уолт Дисни къмпани и местната държавна компания Шанхай Шенди груп (Shanghai Shendi Group), се присъединява към другите дестинации на Дисни в Токио, Париж, Хонконг и три обекта в САЩ, посочва ДПА.


"Дисниленд Хонконг" отвори през 2005 година.

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed