23 Апр. 2024

Вие сте тук

Първите туристи пристигат през април на Южното Черноморие

14.03.2016

 

 

В Бургаско очакват по-силен сезон, апървите туристи ще пристигнат през април. Това съобщи управителят на общинско предприятие "Туризъм" Роселина Димитрова, цитирана от БТА. Според нея прогнозите за ръст са свързани с нараствания поток от Русия и повечето заявки за чартърни полети до летище Бургас.

 


Очаквам по-силен сезон, защото имам категорично уверение от Летище-Бургас, че резервациите за чартърите са завишени много, заяви кметът на Бургас Димитър Николов.

 


От Регионалната туристическа камара в Бургас съобщиха, че през 2015 година Бургаски регион е бил посетен от 311 000 руснаци, като за тази година целта е броят им да достигне 400 хиляди души.

 

 

Остров Света Анастасия и Аква Калиде са обектите, за които се очаква бум на посещенията.През миналата година остров Света Анастасия е посетен от 60 хиляди туристи. И през следващия сезон цената на билета за разходка до острова няма да бъде променяна.

 

 

В един от новите туристически обекти в Бургас - комплекса Акве Калиде,  открит през септември миналата година, туристите могат да видят банята на султан Сюлейман Великолепни. Тя е възстановена по начин, който достига оригиналната визия. Облицовките са с мрамор и типичната за Ориента керамика. Самата постройка е обособена като музей, в който с 3D технологии се представя виртуална разходка във времето от траките, римската епоха и времето на Сюлейман Великолепни. Музейната експозиция представя всички артефакти, открити на Акве Калиде - златни монети, медицински инструменти, пособия за баня.

 


За да се популяризира Бургас като туристическа дестинация, общината участва в международни и национални туристически изложения в Румъния, Чехия, Русия, София и др.

 


В курорта "Слънчев бряг" също очакват по-силен летен сезон спрямо миналогодишния, коментират хотелиери. Според заместник-председателя на Съюза на собствениците в курорта Веселин Налбантов към интерес за почивка има от туристи от Чехия, Словакия, Турция, Германия, Египети др.

 

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed