29 Март 2024

Вие сте тук

Прочути имения са обявени за продажба

26.05.2015

„Домът на мистър Дарси“ е един от най-апетитните имоти, които са обявени за продажба във Великобритания. Най-голямото частно имение на Острова се продава за 11 млн евро, съобщиха британските медии. Освен че е най-голямото, то е и сред най-прочутите, тъй като е било собственост на човека, вдъхновил писателката Джейн Остин да създаде образа на Мистър Дарси от нейния известен роман „Гордост и предразсъдъци“.  

 

Имотът е 150 пъти по-голям от средностатистическа къща във Великобритания и два пъти по-обширeн от Бъкингамския дворец. Новият му собственик може да се изгуби из петте километра коридори в сградата. Wentworth Woodhouse е сред най-големите имения в цяла Европа. Разположеният в Йоркшиър имот е строен през 18 век и по официални данни разполага с 350 помещения. Никой обаче не знае със сигурност точния им брой, пише Daily Mail. Според изданието новият собственик ще трябва да инвестира значителна сума за реставрация на сградата, голяма част от която към днешна дата е негодна за обитаване.

 

 

 

В Ирландия пък продават истински пиратски остров, наречен „Испански“ заради това, че в миналото е бил убежище за испанските пирати. Цената на острова, чиято площ е 526 100 кв.м е едва 605 хил евро или два пъти по-ниска от сумата, която купувач трябва да плати за апартамент в централната част на Лондон. Той разполага със собствени плажове, макар и в ширини, които обиковено не се асоциират с летния отдих, богата флора и фауна, както и развалини от старинна ферма.

 

Островът е в близост до крайбрежната ивица на Западен Корк в Ирландия и е достъпен само с лодка или хеликоптер.

Продавачите са оптимисти, защото той е разположен в близост до известния залив Рорингуотър Бей, който е разположен западно от него и се очаква в бъдеще тук да се базира център за ветроходни спортове, пише Daily Mail.

Според експертите Испанският остров е истинска перла в Атлантическия океан.

 

„Домът не Питър Пан“ е другата прочута сграда, която се продава. Къщата, в която шотландският писател Джеймс Матю Бари е създал световно известната си книга „Питър Пан“ е обявена за продан с цена 9,6 млн евро. Сградата, строена през 1820 г. е във викторианки стил и се намира на Бейсуотер роуд в близост до Кенсингтънските градини. Те са били източник на вдъхновение на драматурга и точно там днес се намира прочутата статуя на Питър Пан, съобщи Standard.

 

Преди Бари и съпругата му да се нанесат в къщата, в нея живял само градинар. Напълно преустроена и обновена от съпругата на писателя Мери, тя била една от първите в Лондон, която разполагала с оранжерия. Сградата и днес е обзаведена с мебели от времето на писателя.

 

 

Още една прочута сграда е обявена за продан. Това е великолепен италиански замък, който в миналото принадлежал на римския папа.

 

700-годишният Castello di Tavoleto  бил някога седалище на папи, преди да бъде продаден на частно лице през 1960 година.  Цената, която искат за него, е 4,9 млн евр. Въпреки че сумата изглежда доста внушителна, замъкът в централна Италия ще струва на собственика си с половин милион евро по-евтино, отколкото средностатистическа къща в Лондон.

 

Според брокерите, цитирани от  Daily Mail,  подобна придобивка е истинска печалба от лотарията и ще е идеален дом за всеки, който си мечтае за имение. Замъкът включва освен основната сграда шест бойни кули, стара мелница и парк в английски стил.

 

 

 

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed