Прочутата френска изба «Абрау-Дюрсо» старира през септември проект с френски и руски партньори, в рамките на който ще бъдат подготвени кадри за Олимпиадата в Сочи, която ще се състои през 2014 г. Сомелиери, шефове, мениджъри „храни и напитки“ и хотелиери ще бъдат подготвяни по европейски стандарти от преподаватели от Академията Шампан-Арден в Реймс и професионалния лицей по гостоприемство във френския град Базей.
От руска страна в подготовката им ще се включи нашумелият шеф Анатолий Ком, който намери място в листата на стоте най-добри готвачи в света.
Във витарната „Абрау-Дюрсо“ вече са оборудвани професионални кухни и класни стаи, в които ще се извършва обучението, съобщи руският сайт Restoranoff.