03 Май 2024

Вие сте тук

ПРОФОН отвори временна приемна в Слънчев бряг

06.07.2011

Ще лицензира музиката в заведения и хотели в Слънчев бряг, Бургас и региона


 

 ПРОФОН открива тази седмица временна приемна в Слънчев бряг  по покана на СНЦ “Съюз на собствениците – Слънчев бряг”, съобщиха от организацията. Наскоро подобна приемна работеще в курорта Златни пясъци.

От 6 до 9 юни включително (от сряда до събота тази седмица) всички собственици и управители на търговски и туристически обекти могат да заповядат в офиса на „Съюз на собственицитете - Слънчев Бряг”: Главна алея, Административна сграда на КК „Слънчев бряг”, ет. 2, за да уредят правото да излъчват музика в своите хотели, заведения и/или магазини. Служители на ПРОФОН ще бъдат на тяхно разположение за консултации и сключване на договори, а необходимите документи са фирмено удостоверение и копие от категоризацията.

Временната приемна на ПРОФОН е организирана със съдействието на “Съюз на собствениците - Слънчев бряг” и целта й е значително да улесни представителите на местния туристически и търговски бизнес, които трябва да лицензират публичното изпълнение на музика с организацията на артистите-изпълнители и музикални продуценти, преди предстоящите проверки от страна на Инспекторат "Авторско право и сродни права" към Министерство на културата. Според промените в Закона за авторското право и сродните му права, влезли в сила от 25 март 2011 г., санкциите за нарушители на закона, в това число и публични места, които използват музика без разрешение от правоносителите е между 2000 и 20000 лв. при първо нарушение и между 3000 и 30000 лв. при повторно. В същото време тарифите на ПРОФОН за заплащане правото на публично изпълнение на музика са съобразени с икономическата реалност в страната и са съгласувани с Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА), в сътрудничество с Министерство на културата, Министерство на икономиката, енергетиката и туризма, и са напълно приемливи.

Възнаграждението, което трябва да плащат заведенията и хотелите зависи от броя на местата и категоризацията на обекта, като стойностите са между 3 и 11 лв. за година на място или легло. Обектите, членове на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация и местните й структури (сред които и „Съюза на собствениците - Слънчев бряг”) се ползват и със специална отстъпка, част от рамково споразумение, подписано между организацията и ПРОФОН. Възнагражденията за търговски обекти (магазини) и центрове за услуги (фризьорски, фитнес и др.) се определят от площта и са средно между 1 и 2 лв. на квадратен метър за година. Всички сезонни обекти (които функционират до 184 дни в годината), плащат половината от годишната тарифа.

 

Тарифите за заведения и хотели могат да бъдат намерени на уебсайта на ПРОФОН тук: http://prophon.org/users.php?page=4, а за търговски обекти тук: http://prophon.org/users.php?lang=bg&page=5

 

За контакт със служителите на ПРОФОН във временната приемна в Слънчев бряг тази седмица, можете да използвате следните телефони: (0554) 220 50; 0884 17 09 18 и 0884 187 113 Работно време – 10-17 ч.; Адрес на приемната: Главна алея, Административна сграда на КК „Слънчев бряг”, ет. 2, в офиса на Съюза на собствениците – Слънчев бряг”.

 


Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed