02 Май 2024

Вие сте тук

ПРОФОН и МУЗИКАУТОР идват на среща с туристическия бранш в Пловдив за музиката в хотелите и ресторантите

30.09.2011

За улеснение на лицензирането на използване на музика в хотели, заведения и други обекти в Пловдив и региона Съвет по туризъм – Пловдив организира среща с представители на сдруженията за колективно управление на правата в музиката ПРОФОН и МУЗИКАУТОР. Срещата ще се състои на 04 октомври т.г. от 11.00 ч. в хотел „Лайпциг” и на нея ще присъстват членовете на Съвета по туризъм. 

На срещата ще се разяснят законовите изисквания за лицензиране на използването на музика в заведения, ресторанти и хотели, параметрите на споразуменията, нивата на възнаграждения и всички въпроси, свързани с дейността и бъдещото партньорство. Ще има възможност и за подписването на договори на място, за които ще са необходими копия от фирмено удостоверение и категоризацията.

През август т.г. Съветът по туризъм – Пловдив се присъедини към Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА), което дава право на членовете му да ползват специална отстъпка при уреждането на правата за музиката. По силата на рамкови споразумения членовете на Съвета по туризъм ще получат по над 50 % отстъпка от възнагражденията, които по закон дължат за авторски и сродни права на дружествата ПРОФОН и МУЗИКАУТОР. Хотелиери и ресторантьори от Пловдив и района могат да се възползват от пълния размер на тази отстъпка, като станат членове на Съвет по туризъм – Пловдив.

Срещата се организира за подпомогане представителите на местния туристически бизнес, имайки предвид предстоящите проверки в региона от страна на Инспектората към Дирекция "Авторско право и сродни права" на Министерство на културата, съобщават от Съвет по туризъм Пловдив.

 

 

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed