28 Март 2024

Вие сте тук

Промени в наредбата за млечните продукти ще защитят здравето на българина

08.05.2012

 

Експерти от Българската агенцията по безопасност на храните ще преценят какъв да бъде преходния период, в който мандрите да организират бизнеса си според новата наредба за специфичните изисквания към млечните продукти. Вероятно ще бъдат засегнати нечии бизнес интереси, но това ще бъде за сметка на по-доброто здраве на българина и в защита на традиционната българска марка, каза министърът на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов в Стара Загора.


По думите му собствениците на мандри, които са недоволни от промените и искат да протестират, инсталираха машини, които могат да смесват растителната и животинската мазнина и продават продукция, която вреди на здравето. " На онези, които желаят да продължават да го правят, ще е забранено да ползват наименованието „млечен продукт". Нека да го кръстят „растителен продукт". За нас е важно на първо място да защитим здравето, а също и традиционната българска марка", коментира още той.


Министърът каза също, че няма притеснения от стачки и че никога не е отстъпвал пред протестиращите. Според него заради измамата с името на продукта, право на протести имат и потребители, и животновъди, и всички, които са пострадали здравословно от консумацията на некачествени млечни продукти.

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed