19 Апр. 2024

Вие сте тук

Проект за дуално обучение в туризма обмисля туристическото министерство

20.04.2016

Въвеждане на пилотен проект за дуално обучение в сектор "Туризъм" се обмисля в Министерството на туризма. Идеята е в проекта да бъдат включени професионалните гимназии, университетите и представители на туристическия бизнес, съобщи министър Николина Ангелкова пред журналисти в Кърджали. Тя беше в града за среща с представители на местната власт и туристическия бранш, на която бяха обсъдени важни за туристическата индустрия теми.


Вече са инициирани срещи с всички двустранни търговски камари в България. Конкретни разговори са водени с българо-германската и българо-швейцарската камара, за да се преценят възможностите и да се почерпи опит.

Следващата седмица предстои първото заседание на новосъздадения Съвет за кадрите в туризма. Неговата задача е да предлага конкретни решения, свързани с образованието и с подготовката на кадрите и тяхната заетост, съобщи министър Ангелкова.


Тя прогнозира ръст на туристите това лято от всички важни за страната ни туристически пазари. Само от Русия очакванията са  за 30% а повече туристи, на база реални ранни записвания и информация от големите руски туроператори.

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed