25 Апр. 2024

Вие сте тук

Програмата на Кемпински „Млади таланти” празнува юбилей

17.06.2014

Програмата на Кемпински „Млади таланти” празнува петия си юбилей с дълъг уикенд от 20 до 23 юни, съобщиха от компанията.

 

„Програмата на Кемпински за млади таланти е впечатляваща. Специалното при нея е, че е насочена към подпомагането на млади надежди в най-подходящия за тях момент. Как бих се зарадвал на такава възможност преди 50 години! Създаването и подкрепата на подобна кауза прави голяма чест на Кемпински”, коментира сър Роджър Норингтън, диригент.

 

Широко призната заради подкрепата на талантливи млади хора, програмата „Млади таланти” ще отпразнува петия си рожден ден с дълъг уикенд, изпълнен с разнообразни събития, в Берлин от 20 до 23 юни.

 

Събитието се организира със съдействието на берлинския Колеж Бард, под ръководството на известния диригент и музикален педагог Леон Ботщайн.

 

Основната част на програмата ще включва дискусия, която ще започне в 17:00 часа в неделя, 22 юни. Тя ще обедини водещи фигури в сферата на бизнеса и изкуствата като Джуд Кели, артистичния директор на Саутбанк Център в Лондон Томас Хес; бившия член на Изпълнителния съвет на Бертелсман Сузане Харф  и д-р Херман Парцингер, председател на Фондацията за културно наследство на Прусия.

 

Дискусията ще се фокусира върху значимостта на междукултурното образование и начините, по които то ще промени културните структури в бъдеще, подпомагането на млади таланти от бизнеса и значимостта на подкрепата за изкуството като цяло. Събитието ще се състои в емблематичния Хотел Адлон Кемпински пред повече от 200 културни, медийни, бизнес и индустриални лидери.

 

Под ръководството на Дънкан О'Рурк, главен оперативен директор на Kempinski Hotels S.A. и директора на програмата Марилеа ван Дален инициативата „Млади таланти” отразява ценностите на веригата Кемпински:  уникалност, родена от европейската традиция за качество и обслужване.  Насърчавайки артистични младежи, Кемпински не само дава безценен опит, но и стимулира международното разбирателство и сътрудничество.

 

Всяка година за участие в програмата биват избрани двама музиканти и двама художници, номинирани от водещи фигури в сферата на изкуствата като Марина Абрамович, сър Роджър Норингтън, Пинкас Цукерман, Олафур Елиасон, Александър Рудин и Денис О'Нийл.

 

До този момент в програмата са били включени  21 таланти, сред които руското сопрано - звезда и носителка на наградата „Echo” Юлия Лежнева; художничката на стъкло Амна Илиас, продължила обучението си в Братислава поради невъзможност да се реализира в родния Пакистан; както и училият в Италия беларуски пианист Кирил Кедук. Първият му солов албум „My Polish Diary”(„Моят полски дневник”) е издаден със съдействието на програмата „Млади таланти” и радио Берлин Бранденбург. Благодарение на същата инициатива видеоартистът Минджи Жан от Китай напуска родината си за първи път, за да посети Франкфурт на Майн – резултатът е самостоятелна изложба в Колежа по Изящни изкуства в Шанхай с нови творби, вдъхновени от престоя му в Германия.

 

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed