19 Апр. 2024

Вие сте тук

Проверяват хотели за фалшив алкохол

27.07.2012

От началото на летния сезон са засилени проверките по Черноморието и най-вече към хотелите предлагащи пакетите „all inclusive”, съобщиха от Изпълнителна агенция по лозата и виното (ИАЛВ).

Агенцията  предприема серия от масирани проверки на винарски предприятия и търговски обекти съвместно с Комисията за защита на потребителите за нередности по отношение на производството, получаването, преработката и търговията на гроздето, предназначено за производство на вино, на вина и винен оцет, на продуктите, получени от грозде и вино, както и контролът на лозаро-винарския потенциал.

 

Проверява се произходът и съдържанието на продуктите, както и документацията съгласно изискванията на Закона за виното и спиртните напитки. От

 

Екипи на КЗП и ИАЛВ, както, инспектират производствени и търговски обекти предлагащи вино. Проверяват се винарски предприятия и хотели за установяване на качеството на продуктите.

 

ИАЛВ ще продължи масираните проверки, като приема и сигнали за установени нерегламентирани продажби на вино на територията на страната. Нарушителите се санкционират от компетентните и контролиращите органи на Република България, съгласно Закона за виното и спиртните напитки.

 

 

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed