19 Апр. 2024

Вие сте тук

Проверките по Черноморието ще продължат до края на лятото

07.07.2016

Близо един милиард лева е достигнал оборотът в търговските обекти по Черноморието, съобщи Националната агенция за приходите (НАП).


Сумата превишава  с повече от 200 млн. лв. Показателя през същия период на миналата година. През последните седмици НАП, МВР и митнически служители започнаха контролна кампания в населените места по крайбрежието, която ще продължи без прекъсване до края на туристическия сезон, посочват от агенцията.


Над 500 данъчни инспектори следят дали се отчита оборотът,  издават ли се касови бележки, какво е движението на рискови стоки, включително алкохол и тютюневи изделия. Под постоянно наблюдение са борсите и тържищатав близост до курортите, където денонощно дежурят служители на "Фискален контрол".


Първите резултати от кампанията са съществен ръст на отчетените обороти и драстично повишение на фактурирането на едро към туроператори и търговци, работещи в курортите, сочат данни на НАП.

 

През тази година НАП отново използва подхода на т. нар. открити наблюдения, при които инспекторите присъстват в популярни заведения, дискотеки, ресторанти и паркинги в продължение на дни или седмици, като често по време на наблюдението приходите в наблюдаваните обекти са увеличават в пъти.

 

"Ръст от 200 млн. лв. е отличен резултат. През тази година ни интересува много повече промяната на поведението на търговците, отколкото броят на проверките и наложените санкции. Затова наблюдението на ключовите търговски обекти по цялото Черноморие ще продължи без прекъсване до края на сезона", отбелязва по повод лятната кампания Васил Панов - директор на дирекцията "Контрол" в НАП.

 

 

 

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed