26 Апр. 2024

Вие сте тук

Президентът Обама разкри тайната на бирата на Белия дом

02.09.2012

Няколко вида малц и местен мед са в основата на бирата, която се произвежда в Белия дом.  Американският президент Барак Обама удържа на обещанието си и разкри рецептата на бирата, произвеждана във Вашингтон. Днес тя е качена на сайта  на Белия дом заедно с видеоклипче, илюстриращо целия процес на производство на бира.  

 

По рано тази седмица по време на интернет сеанс отговори-въпроси с почитателите си Обама беше обещал да го направи.  В САЩ над 12 000 души се бяха подписали под петиция за разкриването на рецептата на президентската бира.

 

На сайта се посочва, че впечатлен от варенето на домашна бира, президентът Обама си купил комплект с необходимото оборудване за това.  След няколко опита изборът паднал върху няколко старинни местни рецепти от местни малки пивоварни. Инициативата получила и професионална подкрепа от пивовари, които подпомогнали Белия  дом в новата му инициатива.  Ако съм честен, бях изненадан, че успяхме да сварим толкова добра бира, въпреки че никога досега не бяхме се занимавали с тази дейност, споделя топ-шефът Сам Кас.

 

Домашният меден кафяв ейл е първият алкохол, който е произведен в Белия дом, но съвсем не е първи опит на американски президент в пивоварното изкуство. Джордж Вашингтон варял бира и дистилирал уиски в Маун Върнън, а Томас Джеферсън произвеждал собствено вино...

 

След успеха на медения ейл последвал и втори опит, по време на който бил произведен и меден портър и дори светло медено пиво – най-новата напитка, появила се това лято.  Медът придава на бирата богат аромат и приятен финал, но не я прави сладка, пояснява кулинарът.

 

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed