29 Март 2024

Вие сте тук

Предстои създаване на Регионална туристическа организация

19.02.2013

Заместник-министърът на икономиката, енергетиката и туризма Иво Маринов ще участва в първата среща, на която ще бъде основана Регионална туристическа организация на Балканските страни, страните от Югоизточна Европа и от Дунавския регион. Срещата ще се състои на 20 февруари 2013 г. в Белград, съобщиха от МИЕТ.

 

Националните туристически бордове и администрации на Словения, Хърватия, Босна и Херцеговина, Сърбия, Черна Гора Македония, Унгария, Румъния, България и Албания ще обсъдят общи дейности и добри практики за постигане на синергия в насърчаване на туристически обиколки в региона за туристи от европейските и презокеанските пазари.

 

В рамките на посещението си заместник-министър Иво Маринов ще се срещне със своя колега г-н Горан Петкович от Министерството на икономиката и регионалното развитие на Република Сърбия.

 

По време на своята визита в Белград той ще вземе участие в откриването на 35-тото издание на международното туристическо изложение INTERNATIONAL FAIR OF TOURISM (IТТFА), което ще се проведе в периода 21-24 февруари 2013 г. Тази година българският щанд е на площ от 72 кв.м. и на него ще участват 12 туристически фирми, браншови организации и общински администрации.

 

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed