25 Апр. 2024

Вие сте тук

Предстои разширяване на Терминал 2 на Летище София

17.10.2011

Догодина започва реализацията на много амбициозна програма за разширяването и ремонтирането на новия терминал, както и на пероните за отвеждане на пътниците и багажите. Ще бъдат изградени и две нови писти за рулиране, които ще повишат капацитета на пистата като пропускателна способност, съобщи новият изпълнителен директор на аеропорта Веселин Пейков, цитиран от Дарик.

„Стартираме много обществени поръчки, имаме желание да разширяваме и да ремонтираме стария терминал, да разширяваме новия терминал, да направим нови рольошки, ремонти на пероните, нов перон източно от Терминал 2. Имаме амбициозна програма, тя зависи от финансирането, ако имаме достатъчно приходи, ще го направим. Имаме достатъчно средства и мисля, че можем да поемем нещата, тъй като когато някой друг финансира, си поставя условията, пък ние предпочитаме ние да си поставим условията и да правим нещата както ние ги виждаме", каза той.

За шефа на аеропорта приоритет номер едно е разширяването на търговските площи на Терминал 2, тъй като това ще доведе до неавиационни приходи и повишаване на приходите за летището. Следва разширяването на терминала,а по-късно през годината и ремонти на перона. Предвижда се изграждане на  нов перон, който ще бъде близо до новия терминал, което ще съкрати времето за обслужваме пътниците и техните багажи, както и престоя и на самолетите, тъй като всяка авиокомпания иска максимално бързо да й бъдат обслужени самолетите.

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed