04 Май 2024

Вие сте тук

Представяме храни на най-голямото изложение в Залива

22.02.2014

Ръчно изработен шоколад, сокове, печива, ядки и снаксове представят България на най-голямото изложение за храни и напитки Gulfood, което днес отвори врати в Дубай. Общо 12 компании участват в изложението, което се провежда от 22 до 27 февруари, съобщиха от Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП), която е организатор на българското участие.

 

Шеф Ради Стамболов, собственик на Гаврош ООД, ще впечатли посетителите с ръчно производство на шоколад и шоколадово суши. Колегите му от Корте Дилето ООД – София, ще се похвалят с произведения от тях натурален шоколад без добавки, оцветители, консерванти и хидрогенизирани мазнини; пловдивската фирмаМКБ ООД ще покаже кроасани собствено производство, а габровската ВАС ЕООД -  макаронени изделия по домашни рецепти. Натурални сокове, мед с ядки и плодове, пуканки са други продукти, които българските компании представят на изложението.

 

Българските мениджъри ще присъстват на официалното откриване на Международната изложба Gulfood 2014, където ще участват в двустранни срещи и семинари по интереси. В Генералното консулство на Република България в Дубай ще се проведе лекция на тема „Как да правим бизнес с ОАЕ“ от представител на местно държавно ведомство. Участниците в търговската мисия ще имат възможност да се запознаят с регистрационния режим в ОАЕ, митническите условия и местната специфика на сектора.

 

Търговската мисия се организира по проект за насърчаване на българския износ. Финансирането е от Европейския фонд за регионално развитие чрез ОП „Развитие на конкурентоспособността на българската икономика” 2007 – 2013 г.

 

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed