21 Септ. 2024

Вие сте тук

Представяме храни и напитки в Кьолн

06.10.2013

37 български производители представят  продукцията си в  Mеждународния специализиран панаир ANUGА, който се провежда от Кьолн, Германия от 5 до 9 октомври т.г. Представители на други 15 участват в търговска мисия, съобщиха от Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП), която е организатор нанационално участие на българските компании.

 

На два щанда с изложбена площ от 352 кв.м. в Изложбения център Koeln Messe българските предприятия ще представят богата гама хранителни продукти и напитки – млечни и месни продукти, замразени плодове и зеленчуци, плодови и зеленчукови консерви, безалкохолни напитки и вино, захарни, сладкарски изделия, биологични продукти, както и ще се запознаят с новите тенденции в производството и предлагането в областта на хранително-вкусовата промишленост.

 

Всеки ден от 12 ч. в рамките на панаира българските участници провеждат дегустации, на които чуждестранните посетители могат да опитат традиционни български храни и напитки.

 

На 8 октомври предстои бизнес форум „Българската хранително-вкусова промишленост – традиции, качество и възможности за партньорство“. Събитието ще бъде открито от Анна Янева, заместник-министър на икономиката и енергетиката, и Бюрхан Абазов, заместник-министър на земеделието. Във форума ще участват българските браншови организации, изложители на национални и индивидуални щандове, участници в търговската мисия, както и чуждестранни партньори и гости.

 

ANUGA е една от най-големите специализирани международни изложби в областта на хранително-вкусовата промишленост, което се организира на всеки 2 години от 1924 г. В рамките на изложението се представят всички аспекти на ХВП индустрията – от мляко до риба, напитки и биопродукти, традиционни кулинарни технологии и иновационни решения за оборудване на заведения за обществено хранене. Тази година в панаира ще участват над 6 хиляди фирми от 100 държави.

 

Националното участие на българските предприятия в международни панаири и търговски мисии се организират по проект „Насърчаване на интернационализацията на българските предприятия”, финансиран от Европейския фонд за регионално развитие чрез ОП „Развитие на конкурентоспособността на българската икономика” 2007 – 2013 г.

 

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed