18 Апр. 2024

Вие сте тук

Представяме български продукти на изложении в Брюксел

18.09.2013

България се представя с няколко щанда на откритото днес в Брюксел годишното изложение на провинция Люксембург. В проявата от наша страна са били поканени да участват български общини, като най-видимо е присъствието на производители на храни и напитки от района на Попово, съобщи БТА.


На българските щандове са представени месни деликатеси, вина, мед, изделия от розово масло и слънчоглед. По информация от участниците гостите на изложението са проявили силен интерес към българските стоки и някои от производителите са пред сключване на договори.


На откриването на българските щандове присъства посланикът на България в Белгия Веселин Вълканов. Той посочи, че нашата страна, макар и част от ЕС от 2007 г., е все още слабо позната със своето културно, историческо и гастрономическо богатство. Представяме днес част от това богатство, изтъкна посланикът. Той отбеляза, че сред участниците има също производители на брикети за отопление, както и фирми, осигуряващи възможности за лов в нашата страна.


Откриването на събитието бе съпътствано от фолклорна програма с танцьори от община Попово. Изложението е разположено на площад "Люксембург", срещу централния вход на Европейския парламент в Брюксел.

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed