26 Апр. 2024

Вие сте тук

Предлагаме винени турове и СПА в Русия

17.03.2014

България ще предлага в Русия винени и гурме турове, както и СПА туризъм. Това стана известно след срещи на заместник-министърът на икономиката и енергетиката Бранимир Ботев в Москва, където той бе на работно посещение. В руската столица той се срещна с председателя на Руската федерална агенция по туризъм  Александър Радков, заместник-председателя Григорий Саришвили и директора на дирекция „Международно сътрудничество“ Валери Коровкин, съобщи пресцентърът на МИЕ“.

 

Александър Радков отправи покана към българската страна за участие в Гастрономичен фестивал през септември 2014 г., където България ще представи възможностите да организира винените и гурме турове. България може да развива 8 маршрута по стари римски пътища и градове, които преминават  през лозя и винарни - 8 пътища на виното и на римските императори, е заявил на срещата Браанимир Ботев. 

 

Балнео, СПА и уелнес туризмът също бе обект на дискусия по време на срещата. Потенциалът на България в концентрацията на термални минерални извори представлява интерес у за руските туристи.  Обсъдени  са възможностите за привличане на руски инвестиции в изграждането на специализирани центрове за рехабилитация и профилактика у нас.

 

Обсъдено бе и организирането и провеждането на българо-руски форум, по време на който да бъде разгледано сътрудничество в областта на Черноморския туризъм. От руска страна е проявен интерес към пристанищата на България и развитието на круизните пътувания, както и строителството на пътнически кораби в български корабостроителници. Разгледана бе и възможността за създаване на директна круизна връзка Бургас-Сочи или Сочи-Бургас.

 

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed