04 Май 2024

Вие сте тук

Празнични коледни светлини запалиха в Страсбург

02.12.2013

Около 300 дървени къщички оформят коледния базар в центъра на Страсбург – един от най-старите и най-посещавани рождественски панаири в Европа,  предаде ИТАР-ТАСС. В тях  посетителите могат да купят най-различни подаръци за Рождество Христово.



Като почетен гост на панаира е поканена Хърватия, която от 1 юли стана член на Европейския съюз. Властите в Страсбург всяка година предоставят възможност на някоя европейска държава да покаже своята култура и да сподели празничните си традиции.


Тържествената церемония по откриването на базара се състоя на централния градски площад "Жан-Батист Клебер" до главната рождественска елха. Празничните светлини на коледното дърво бяха запалени от прочутата френска певица от български произход Силви Вартан.


В западноевропейските страни традицията на празничните панаири преди Рождество Христово се е запазила от столетия. Коледният базар в Страсбург се смята за един от най-големите и колоритни в Европа. Той се провежда от 1570 г. и отдавна е заслужил всеобщо признание.

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed