19 Апр. 2024

Вие сте тук

Празници на виното за 13-ти път в Поморие

01.08.2014

От днес до 8 септември за 13-ти пореден път в Поморие се провеждат  традиционните празници „Море от вино”, които всяка година носят вълнуващи преживявания и оставят незабравими спомени у гостите и жителите на курортния град. Организатори на фестивала са Община Поморие и „Черноморско злато“.

 

Винената фиеста ще се разгърне с изключително интересна развлекателна и арт програма, с участието на популярни български и чуждестранни изпълнители, съобщиха организаторите.

 

Началото  на празниците бе дадено д пресконференция и дегустация във винарски комплекс „Избата” беше дадено началото Традиционната дегустация, на която се представят най-новите и интересни продукти на ‘Златото’, започна със серията Елмар – класически вина, които предлагаме само в ресторантите. Но акцентът на дегустацията бяха новите  вина от серията Вила Марвела, които се отличават с екзотични аромати от френските сортове шенин блан, семийон и каберне фран. Новата серия е продукт на специалната технология микровинарство, в която през последните години поморийската винарна фокусира големи инвестиции за производство на висококачествени вина в лимитирани серии.

 

Освен това дебютира новото попълнение на супер-премиум серията вина ‘Солените Хълмове’ – розе, което съчетава нежните аромати на каберне фран, каберне совиньон и сира.

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed